top of page
Zoeken

Champagnelab #2: Zoet, zoeter, Jip & Janneke

  • Foto van schrijver: femkekookt
    femkekookt
  • 27 jul 2015
  • 2 minuten om te lezen

Leuk hoor, zo’n verhaal met drie verschillende recepten voor vlierbloesemchampagne, maar dan wil je natuurlijk wel weten welke het lekkerst is. Gelukkig vond ik in fijnproever Kamé een Neus bereid die ze aan een aan test wilde onderwerpen. We walsten de heldere dranken, keken diep in de ondiepe glazen (“echte oude champagneglazen!”), snoven bedwelmende geuren op, deden pientere uitspraken als “eigenlijk ruikt dit naar wilde bloemen” en kwamen tot de volgende uitslag:

Proeverij

Recept 1 - bedwelmende bloesem De smaak van deze champagne zorgde bij De Neus voor een associatie die 24 uur lang op het puntje van haar tong bleef liggen. Deze champagne was zoet en had duidelijk de bloemige smaak van vlierbloesem, maar was tegelijkertijd fris door een klein beetje zuur. Na 24 uur kwam daar ook ein-de-lijk de verlossing van die smaak die Kamé maar niet thuis kon brengen: LYCHEE! Smaak:

- Bloemig - Zurig, maar wel lekker!

Lychee

- Die násmaak! (lychee dus)

Jip & Janneke

Recept 2 – friszure appeltjes

Waar in recept 2 dat bloemige de overhand had, heeft dit recept het zure als pluspunt. Als een fris groen appeltje! Smaak:

- Friszuur

- Prikkelend op de tong – groene appel

Recept 3 – Jip & Janneke

Het glazuur op de tanden van de schrijver van dit recept moet van onnatuurlijke sterkte zijn. Het leek wel of we pure limonadesiroop dronken. Positief punt was dat hier de meeste bubbels in zaten, maar dat kan ook liggen aan het feit dat deze het kortst stond. Ik had het van tevoren kunnen bedenken: 750 gram suiker op 4 liter water. Het was zo zoet dat ik dacht dat ik iets fout moest hebben gedaan, maar het staat echt in het recept. Smaak: - Zuurstok (glazuur-springt-van-m'n-tanden-zoet)

- Meeste bubbels

- Jip & Janneke champagne

Zuurstok

Conclusie Wees voorbereid op een ietwat zoete drank die mits goed koud– echt heel lekker is, zeker als je van die bedwelmende geur van vlierbloesem houd. Met recept 1 en 2 zit je goed: recept 1 is wat bloemiger, recept 2 wat frisser. Recept 3 kun je beter links laten liggen als je niet van zuurstokken houdt in de vorm van drank.

Comments


© 2015 door Femke

bottom of page